Historische stadskaarten

volledig digitaal ingekleurd

welkom

Historische stadskaarten in full colour

Verleden

Het kleurenpalet dat in de 17de en 18de eeuw gebruikelijk was, kan nu als flets en ingetogen worden ervaren. Het inkleuren van kaarten gebeurde in sommige gevallen op een wat impressionistische manier, dat wil zeggen men bleef niet altijd binnen de lijntjes. Een rode strook verf over de daken en een groene strook over een rij bomen was voldoende om de gewenste suggestie te creëren.

Heden

De kleuren die vandaag de dag worden gebruikt voor de nieuwe full colour kaarten zijn feller en uitgesproken. Door toepassing van meerdere tinten ontstaat een gevarieerd beeld. De kaarten zijn met een digitaal penseel, kwast of potlood handmatig en heel nauwkeurig ingekleurd, waardoor een grote leesbaarheid en belevingswaarde ontstaat.

Marcus Laman, Afsetter 2021

Frans Koerten (1603-1668)

De Afsetter

Vroeger kleurde de afsetter de kaarten in. Dit waren ambachtslieden die voor enkele centen met waterverf en een penseel de kleuren aanbrachten. Slechts enkelen van hen konden een goede boterham verdienen, zoals Frans Koerten (1603-1668) die in Amsterdam aan de Rozengracht woonde. Hij is een van de weinige afsetters waarvan we weten hoe hij er uitzag.

Onze Service

Een kleurrijk stukje historie aan de muur

Geïnteresseerd in een stadskaart?

Een full colour stadskaart oogt voornaam in iedere ruimte. Het is een verrijking bij het beleven van uw favoriete stad vanuit een cultuurhistorisch perspectief. Een ervaring die u kunt delen thuis, op uw werkplek en in iedere ontmoetingsruimte, waar het beeld van de historische stad velen kan inspireren tot een kleurrijke ontdekkingstocht.

De kaarten worden niet in een oplage gedrukt, maar op basis van print on demand. Het 150 gr. posterpapier is standaard 50 x 70 cm en wordt in een stevige koker aangetekend toegestuurd.

Naast de kosten van de stadskaart komen nog portokosten: 

€ 9,50 voor Nederland en € 15,50 voor Belgie

01

Kies je kaart(en)

02

Plaats je bestelling

03

Betalen
  • Betaal via Ideal & Creditcard

04

Heb je nog vragen?

We beantwoorden die graag voor je!
historischestadskaartenfullcolour@outlook.com

01. KIES JE KAART

02. bestel je kaart

03. BETAAL JE KAART

04. ENJOY!

reviews

wat de media zegt

contact

Heb je een vraag?

Wil je meer weten of een opmerking doorgeven? Stuur dan een bericht, ik zal je zo snel als mogelijk een antwoord sturen. 

Copyright 2021 © Media Ways