AMSTERDAM 1625

1625

AMSTERDAM

Deze stadskaart uit 1625 is de grootste en meest gedetailleerde plattegrond uit de 17de eeuw die ooit van een stad is opgetekend. De werkelijke afmeting van deze stadskaart bedraagt 139  x 156,5 cm.

De kaart is gemaakt door een team van tekenaars, graveurs en landmeters onder leiding van Balthasar Floriszn. van Berckenrode.

Voor het eerst is het stratenplan van Amsterdam recht van boven weergegeven, terwijl de bebouwing en het zicht op de schepen in de haven vanuit het vogelperspectief zijn getekend. De ongekende gedetailleerdheid van de bebouwing is gebaseerd op schetsen die ter plekke zijn gemaakt.

Details vallen ook op in de overige elementen zoals het schip onderaan de kaart waar je de scheepslieden bezig ziet om de zeilen binnen te halen.

Deze met de hand, digitaal ingekleurde stadskaart is een parel aan de muur waar je nooit op uitgekeken raakt.

Voor de full colour uitgave zijn twee formaten beschikbaar: de standaard afmeting van 50 x 70 cm een grotere uitgave van 70 x 100 cm. Dit laatste formaat is ongeveer een kwart van de oorspronkelijke grootte en laat uiteraard beter de vele details zien. Voor meer informatie over opmerkelijke details op de kaart zie Nieuws op deze website of op Instagram.

Wanneer je interesse hebt in een exemplaar op ware grootte (houd er rekening mee dat de prijs rond de € 500 ligt, afhankelijk van jouw wensen), stuur een email naar:  historischestadskaartenfullcolour@outlook.co

Knipsel Amsterdam 1625 compleet meer gelijke grijswaarden Amsterdam 1625 Balthasar Floriszn van Berckenrode DEFINITIEF & VERSCHERPT 20 % 070524
Poster (50 x 70 cm of 70 x 100 cm)

150 gr poster papier

€ 45  of € 80 per stuk